Blog | Warehouse Management Blog - Consafe Logistics

Mitä SaaS WMS/Cloud WMS | Blog - Consafe Logistics

Kirjoittanut Consafe Logistics | tammikuuta 15, 2025

Huomaa, että tämä sivu on käännetty tekoälyn avulla, emmekä siksi voi taata, että käännös on täysin oikea tai täydellinen. Voit aina lukea alkuperäisen englanninkielisen version napsauttamalla Englannin lippua oikeassa yläkulmassa.

Helpon ja turvallisen pääsyn laskentatehoon ja nopeaan internetiin ansiosta yhä useammat yritykset valitsevat pilvipohjaisen varastonhallintajärjestelmän (WMS) tehostaakseen logistiikkaprosessejaan. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme, mitä SaaS WMS on ja sen etuja perinteisiin, paikallisesti asennettuihin WMS-järjestelmiin verrattuna.

 

Mitä SaaS WMS tarkoittaa?

SaaS WMS tarkoittaa varastonhallintajärjestelmän (WMS) käyttämistä ohjelmisto palveluna (SaaS) -mallissa. Sen sijaan, että järjestelmää ajettaisiin paikallisesti omilla palvelimillasi, se isännöidään pilvessä (tästä tulee termi "pilvipohjainen"). Voit käyttää sovellusta internetin kautta ja maksaa palvelusta ohjelmistotoimittajallesi kuukausittaisen tilausmaksun.

 

Miksi valita SaaS-varastonhallintajärjestelmä? 

SaaS-pohjaisen WMS-ratkaisun valitseminen paikallisen asennuksen sijaan voi tuoda monia etuja. Tässä ovat viisi tärkeintä syytä harkita sitä:

 

1. Paljon matalampi aloituskynnys ja lisenssi- sekä palvelinvaatimusten poistuminen 

Valitsemalla korkealaatuisen pilvipohjaisen WMS:n voit merkittävästi pienentää alkuinvestointia, joka vaaditaan tehokkaan varastonhallintajärjestelmän käyttöönottoon. Saat saman toiminnallisuuden kuin paikallisessa versiossa, mutta ilman kalliita lisenssejä tai dedikoituja palvelimia. Tämä tekee ratkaisusta saavutettavan myös yrityksille, joilla ei ole laajoja IT-resursseja.

SaaS-mallilla voit poistaa käyttöomaisuushankinnat (CAPEX), jotka liittyvät palvelininfrastruktuuriin, tietokantasovelluksiin ja käyttöjärjestelmiin. Lisäksi suurin osa kustannuksista jakautuu ajan myötä, jolloin ne konkretisoituvat vasta, kun järjestelmä alkaa tuottaa ensimmäisiä säästöjä.

 

2. Nopeampi sijoitetun pääoman tuotto verrattuna perinteisiin lisenssimalleihin


Valitsemalla SaaS WMS -ohjelmiston siirrät merkittävästi kustannuksia pääomakuluista operatiivisiin kuluihin (OPEX), mikä vaikuttaa positiivisesti kassavirtaasi.

Kokonaiskustannusten (TCO) analyysissä SaaS-mallin ja perinteisen lisenssipohjaisen paikallisasennuksen vertailu on erityisen kiinnostavaa:

SaaS-kustannukset:

  • Käyttöönotto
  • Kuukausitilaus, kerrottuna kuukausien määrällä

Paikallisasennuksen kustannukset:

  • Käyttöönotto
  • Ohjelmistolisenssit
  • Ylläpitomaksut
  • IT-infrastruktuurin perustamiseen liittyvät kustannukset (esim. palvelimet, tietokantasovellukset, käyttöjärjestelmät, IT-palvelut)

Kun näitä kustannuksia verrataan ajan mittaan, tulee piste, jossa SaaS saattaa näyttäytyä "kalliimpana" kuin perinteinen asennus. Kuitenkin, jos tämä piste saavutetaan vasta 3–5 vuoden kuluessa, pilvipohjainen WMS on pitkällä aikavälillä parempi sijoitus, kun muut hyödyt otetaan huomioon.

 

3. Skaalautuvuus vastaamaan jatkuvasti muuttuvia liiketoimintatarpeitasi

Yksi SaaS WMS -ratkaisujen kiistattomista eduista on niiden skaalautuvuus. Ajattele kausivaihteluita, jotka vaikuttavat suoraan varastosi työvoimatarpeisiin. Joillakin toimialoilla työntekijämäärän ero huippusesongin ja hiljaisemman kauden välillä voi olla huomattava, joskus jopa satoja prosentteja. Ostamalla pysyviä lisenssejä kausityöntekijöille, yritys saattaa kohdata merkittävän taloudellisen taakan, mikä voi vaarantaa koko investoinnin kannattavuuden.

SaaS WMS -mallissa maksat vain siitä käyttäjämäärästä ja laskentatehosta, jota tarvitset millä tahansa hetkellä. Tämä poistaa riskin yli-investoida lisensseihin, jotka voivat osoittautua tarpeettomiksi käyttöönoton ja järjestelmän käytön aikana. Lisäksi, koska uuden WMS:n tavoitteena on usein vähentää varastotyöntekijöiden määrää, pilvipohjainen WMS tarjoaa tarvittavan laskentatehon joustavasti ilman, että infrastruktuuria on ylläpidettävä ympäri vuoden vain huippusesonkia varten.

 

4. Yksi toimittaja vastaa järjestelmän toiminnasta

Paikallisesti asennettujen järjestelmien kohdalla vikojen diagnosointi ja korjaaminen edellyttää usein sen selvittämistä, johtuuko ongelma WMS:stä, tietokannasta, palvelinohjelmistosta tai muista IT-infrastruktuurin osista. Pilvipohjaisessa WMS-järjestelmässä sinulla on sen sijaan yksi yhteyspiste – WMS-toimittajasi – joka ottaa täyden vastuun koko järjestelmän toiminnasta. Tämä keskitetty lähestymistapa tarjoaa paremmat palvelutasosopimukset (SLA) verrattuna paikallisesti asennettuihin järjestelmiin, mikä varmistaa luotettavamman ja tehokkaamman järjestelmän suorituskyvyn.

5. Uusimmat versiot aina käytettävissä osana tilausta

IT-järjestelmien käyttäjät ympäri maailmaa kohtaavat yhteisen haasteen – vanhentuvan ohjelmiston. Monet toimittajat tarjoavat päivityksiä lisämaksullisina lisensseinä tai osana ylläpitomaksua (yleensä prosenttiosuus ostettujen lisenssien hinnasta). Jos WMS on kuitenkin mukautettu erityistarpeisiisi, päivitykset voivat olla monimutkaisempia. Suuremmat toimittajat voivat varmistaa, että mukautetut ominaisuutesi ovat yhteensopivia uusien versioiden kanssa, kun taas vähemmän kehittyneissä järjestelmissä tarvitaan usein uusi käyttöönotto.

Pilvipohjaisessa WMS-järjestelmässä päivitykset suoritetaan automaattisesti taustalla, mikä tarkoittaa, että käytät aina uusinta versiota oletusarvoisesti.

 

Tutkitko WMS SaaS -vaihtoehtoja?

Astro WMS® -varastonhallintajärjestelmämme on suunniteltu tukemaan pitkän aikavälin tarpeitasi. Se on skaalautuva, sisältää runsaasti mukautettavia ydintoimintoja ja on helposti sovellettavissa useille toimipaikoille. Lisäksi se voidaan integroida vaivattomasti minkä tahansa toimittajan automaatiolaitteisiin, mikä antaa sinulle vapauden valita, kun toteutat varastoautomaatioratkaisuja.


TUTUSTU ASTRO WMS®