Blog
MITÄ VARASTOTOIMINTA ON? (WAREHOUSE OPERATIONS)
Huomaa, että tämä sivu on käännetty tekoälyn avulla, emmekä siksi voi taata, että käännös on täysin oikea tai täydellinen. Voit aina lukea alkuperäisen englanninkielisen version napsauttamalla Englannin lippua oikeassa yläkulmassa.
Aivan kuten ihmisillä, jokaisella tavaralla on oma matkansa.Ruokatarvikkeet, jotka ostamme supermarketista, vaatteet, jotka tilaamme verkkokaupasta, tai verhot, jotka koristavat olohuonettamme, ovat todennäköisesti olleet varastossa jossain vaiheessa. Ne on saatu meille saataville miljoonien logististen prosessien ansiosta näiden neljän seinän sisällä. Se on todellakin kiehtova maailma!
Tässä blogikirjoituksessa kurkistamme kulissien taakse määritelläksemme, mitä varastotoiminta tarkoittaa, mitkä ovat sen päätehtävät ja mitä parhaita käytäntöjä voimme käyttää prosessien optimointiin.
Mitä varastotoiminta oikeastaan on?
Varastotoiminta koostuu prosesseista ja menettelyistä, jotka varmistavat, että tavarat liikkuvat sujuvasti varastoon ja sieltä ulos. Verkkokaupan kasvun ja varastojen lisääntyneen merkityksen myötä asiakkaiden ostoprosessissa hyvin organisoidusta varastotoiminnasta on tullut tärkeä kilpailuetu logistiikka-alan yrityksille.
Tehottomuudet voivat kuitenkin heikentää asiakastyytyväisyyttä ja vähentää kannattavuutta. Siksi varastotoiminnan hallinnan on keskityttävä prosessien optimointiin.
Mitkä ovat varastotoiminnan keskeiset työtehtävät?
Tehtävät voidaan jakaa kuuteen pääkategoriaan:
-
Vastaanotto:
Kun saapuvat tavarat vastaanotetaan, tarkistetaan ja merkitään. -
Hyllytys:
Vastaanotettujen tavaroiden sijoittaminen varastointialueelle. -
Varastointi:
Tehtäviä, jotka liittyvät varastointialueen järjestämiseen ja operointiin tilatehokkuuden ja prosessitehokkuuden varmistamiseksi. -
Keräily:
Tilausten automaattinen tai manuaalinen keräily, joko yrityksiltä yrityksille (B2B) tai suoraan kuluttajille.
-
Pakkaus:
Kerätyt tavarat pakataan turvallisesti laatikoihin, joissa on mahdollisimman vähän tyhjää tilaa. -
Lähetys:
Pakattujen laatikoiden siirtäminen kuljetusyritykselle ja niiden kirjaaminen toimitettavaksi.
Kuinka hallita varastoa?
Varastoprosessit voivat olla joko manuaalisia tai automatisoituja. Esimerkki manuaalisesta prosessista on, kun käytämme paperista keräilylistaa tilausten käsittelyyn. Sama tehtävä voidaan automatisoida, kun käsilaite ohjaa varastotyöntekijää kertomalla, minne mennä ja mitä tehtäviä suorittaa.
Nykyään suurin osa varastoista toimii yhdistämällä manuaalisia ja automatisoituja prosesseja. Varastotoimintojen automatisointi kuitenkin yleistyy, sillä yritysten on parannettava suoritusnopeutta ja tehokkuutta vastatakseen asiakkaiden vaatimuksiin suuremmasta tuotevalikoimasta, pienemmistä pakkauskoista, nopeammista toimituksista ja helpoista palautuksista.
Kuinka optimoida varastotoimintaa?
Varastokustannuksia aiheuttaa kaksi päätekijää: aika ja tila. Siksi varastotoimintojen optimointi tarkoittaa näihin tekijöihin käytettyjen kustannusten vähentämistä ilman, että tingitään laadusta, työturvallisuudesta tai toimituskokemuksesta. Itse asiassa, kun teemme oikeita asioita tehokkaammin, voimme vapauttaa resursseja tulevaisuuden parannuksiin.
Oikeiden asioiden tekemiseksi tarvitsemme kuitenkin oikeaa tietoa ja työkaluja, joiden avulla voimme optimoida ja priorisoida kaikki varastoprosessit. Moderni varastonhallintajärjestelmä (WMS) on suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen. Keinotekoisella älyllä (AI) varustettuna se kerää, analysoi ja soveltaa tietoa parantaakseen jäljitettävyyttä, optimoidakseen tilankäytön ja liikkeet sekä vähentääkseen virheitä.
Tässä 4 parasta käytäntöä varastotoimintojen optimointiin WMS avulla:
1. Tilankäytön optimointi:
Analysoimalla tilaushistoriatietoja tekoälyllä WMS oppii, mitkä tuotteet tilataan usein yhdessä, ja ehdottaa niiden siirtämistä optimaalisempaan keräilyalueeseen. Lisäksi asiakkaiden ostokäyttäytymisen perusteella se voi suositella sijoittamaan usein yhdessä kerätyt tuotteet lähelle toisiaan.
2. Liikkeiden optimointi:
Valitsemalla seuraavan tehtävän jokaiselle trukille etäisyyden perusteella WMS voi optimoida tavaraliikkeet tekoälyn avulla. Ajokertoja tyhjillä trukeilla voidaan vähentää jopa 20 %.
3. Resurssien optimointi:
Monissa pakkauksissa on tarpeetonta ilmaa, koska laatikon koko on väärä. Tämä aiheuttaa ylimääräistä jätettä ja kuljetuspäästöjä. Tekoälypohjainen WMS voi laskea jokaiselle lähetykselle optimaalisen laatikkokoon huomioiden paitsi mitat myös logistiikka- ja materiaalikustannukset.
4. Viestinnän optimointi:
Asiakkaat haluavat seurata tilauksiaan. WMS on kaiken asiaankuuluvan tiedon lähde. Integroimalla ohjelmisto kuljetustenhallintajärjestelmään (TMS) voit tarjota asiakkaille jatkuvia päivityksiä heidän paketeistaan ja pitää heidät tyytyväisinä. Voit jopa mukauttaa lähetysluettelot vahvistaaksesi brändiäsi.